PIV Actualiteitencollege 2014 – … met costela de porco, camarao en vinho branco – Jurisprudentie en WMO 2015 …

Samenvatting:

Het elk jaar georganiseerde PIV Actualiteiten College Personenschade is speciaal bedoeld als nascholingsmoment voor alle oud-cursisten van de modules Kennis en/of Vaardigheden van de PIV Opleiding Personenschade, de OSR Leergang Middelzwaar Letsel dan wel de NIBE-SVV Leergang Zwaar Letsel.
Na het ‘leerwerk’ is er altijd een netwerkborrel met een koud en warm buffet. Om alle (parttime)werkers de kans te geven het college bij te wonen, worden er steeds twee sessies gehouden.

Sinds enkele jaren kent het NIVRE 10 PE-punten toe voor bijwoning van dit (gratis) college dat wordt gegeven in het gebouw van het Verbond van Verzekeraars in Den Haag.
Vast pandoer is dat de deelnemers uitgebreid op de hoogte worden gebracht van de meest belangrijke, opvallende en bizarre jurisprudentie, verschenen tussen het vorige college en de dag waarop het huidige plaatsvindt. Het is onderhand een goede traditie geworden dat mr. Chris van Dijk van Kennedy Van der Laan Advocaten deze taak op zich neemt. En mensen die het college eerder bezochten, weten dat hij de moeilijkste onderwerpen met verve, humor en vooral veel achtergrondinformatie over het voetlicht brengt.
Voor het tweede deel van het college wordt elk jaar een gastdocent uitgenodigd die veel (en niet alleen theoretische) kennis heeft over een onderwerp dat ons vakgebied bezighoudt.

Dit jaar leidde mr. dr. Matthijs Vermaat van Van der Woude de Graaf Advocaten de cursisten door de ogenschijnlijk ondoordringbare ‘woude’n van nieuwe regels, klemmen en voetangels die verband houden met de nieuwe Wet maatschappelijke ondersteuning: de Wmo 2015. Als een geoefend man met een (theoretische) machete ging hij voorop op het voor de meesten van ons nog onbekende pad van deze duistere wereld.

Dit jaar waren de sessies op 30 september en 7 oktober. Beide bijeenkomsten mochten zich verheugen op rond de 100 deelnemers, die zich na afloop zowel de borrel als het (Braziliaanse) buffet goed lieten smaken.
Het was nog lang onrustig in het gebouw aan de Bordewijklaan

  • Vaknieuws

  • Bron: PIV-bulletin
  • folder PIV-bulletin

Bent u deelnemer van het PIV? Vergeet dan niet om in te loggen Inloggen

Website by Webroots

Website by Webroots

hey