• Jurisprudentie
  • 28 februari 2017
  • ECLI:NL:TADRAMS:2017:46
  • Zaaknummer: 16-670/A/A

Raad van Discipline: advocaat geschorst wegens excessief declareren in whiplashzaak

De Raad van Discipline heeft een advocaat 26 weken geschorst – waarvan 13 weken voorwaardelijk – geschort voor het overtreden van de regels omtrent het maken van een resultaatgerichte prijsafspraak in een letselschadezaak uit 2010. Door de verzekeraars was een schadevergoeding van € 100.000,- betaald; hiervan ging bijna € 35.000,- naar de advocaat. De Raad oordeelt dat de advocaat een resultaat gerelateerde afspraak heeft gemaakt, die niet voldoet aan de geldende regels. Daarnaast heeft hij geen gedetailleerde urenspecificatie verstrekt. De raad stelt vast dat sprake is van excessief declareren.

Uitspraak Raad van Discipline d.d. 28 februari 2017

Link naar bericht ‘Excessief declarerende advocaat heeft ‘geen benul van de regels’: schorsing’ op Advocatie.nl